Review: Escape Room

Gepubliceerd op 23 februari 2018 om 19:10

Escape rooms zijn op dit moment erg populair. Ik zelf heb het een keer gedaan en nadat ik dit boek heb gelezen weet ik niet of ik dit weer snel zal gaan doen. Door dit boek zit je op het puntje van je stoel en word je helemaal mee genomen in de escape room! Durf jij hierna nog naar een Ecape Room te gaan na dit boek?

 

Titel: Escape room

Auteur: Maren Stoffels

Jaar: 2017

Aantal pagina’s: 240

Uitgever: Leopold

ISBN: 9789025873974

Cijfer: 8

 

 

Flaptekst:

Meer dan tien maanden heb ik op dit moment gewacht.

En nu staat Het voor me, in levenden lijve.

Ik schud Het de hand.

En Het heeft geen idee wie ik ben.

Ik moet me inhouden om niet te veel naar Het te kijken.

Het is gewoon een speler, net als die andere drie.


Vier vrienden geven zich op voor een Escape Room. In dit spel moeten ze binnen zestig minuten zien te ontsnappen uit een kamer. Maar wat gebeurt er als de persoon die hen opsluit helemaal niet van plan is hen te laten gaan?
Een van de jongeren is het doelwit. Maar wie? 

Toen ik dit las, werd ik meteen nieuwsgierig! Het klinkt super spannend en mysterieus en ik kan je vertellen: dat was het boek ook zeker. Bijna het hele boek lang vraag je je af wie er nou toch echt betrokken is in dit hele verhaal. Wat wel jammer was, is dat je al snel wist wie er nou de dader was. Uiteindelijk was het meer de vraag op wie het allemaal gericht werd. Doordat je al snel wist wie de dader was, werd het wel wat minder spannend en voorspelbaarder maar voor de rest was het echt een super goed boek!

 

Inhoud:

Zoals de titel al zegt gaat het verhaal over een escape room. Vier vrienden besluiten om mee te gaan doen aan een escape room. Wat een leuk uitje lijkt te zijn eindigt in een drama…

Het concept vond ik heel goed verzonnen en ook origineel, ik heb zelf nog geen boek gelezen dat hierover ging. Het boek was niet heel dik, wat ik altijd wel fijn vind :). Daardoor heb ik hem ook in een weekend uitgelezen. Het is echt zo’n boek wat je niet neer kan leggen en in één ruk uit wil lezen! 

Het slot was op zich best goed bedacht maar het was wel enigszins voorspelbaar. Dit vond ik wel jammer, het is net wat leuker als je er pas rond het laatste hoofdstuk achter komt. Maar al met al was het echt een super spannend en leuk boek!

Escaperoom.png 

 

Personages:

Het verhaal wordt verteld door vijf personen, waarvan één de dader is. Van de dader lees je af en toe een kort stukje, dat maakt het echt spannend! De rest van het verhaal wordt verteld door de vier vrienden.

Het boek speelt zich bijna helemaal af in de escape room, dit vond ik zelf erg leuk. Het enige minpunt was dat de personen de puzzels erg snel oplossen. Dit was wel enigszins onrealistisch want in het echt moet je er denk ik wel een stuk langer over na denken.

In het boek wordt gebruik gemaakt van verschillende lettertypes voor de verschillende personages. Dit vond ik niet heel erg maar juist wel handig.

 

Cover:

Toen ik de cover voor het eerst zag, had ik niet eens door dat je in de lamp een persoon kan zien. Dat ziet er echt super gaaf uit. De cover geeft echt het mysterieuze van het boek weer.

Escaperoom2.jpg

 

Al met al vond ik dit een leuk en spannend boek. Nu ik dit boek heb gelezen weet ik niet of ik zomaar weer naar een escape room zal gaan! 

Zijn jullie al weleens naar een escape room geweest?

- Sanne 

 

(foto: http://www.marenstoffels.nl/?p=3181 ) 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.