Review: S.T.A.G.S

Gepubliceerd op 18 februari 2018 om 09:25

Hou jij van mysterieuze boeken waar je de hele tijd in spanning zit te wachten op de ontknoping? Dan is S.T.A.G.S. zeker iets voor jou! Lees snel verder wat ik ervan vond.

 

Titel: S.T.A.G.S.

Auteur: M.A. Bennet

Jaar: 2017

Aantal pagina’s:

Uitgever: Meis & Maas

ISBN: 9030503475

Cijfer: 8

 

Flaptekst:

Ik draaide de kaart weer om. ‘maar wie moet ik antwoorden?’ vroeg ik. ‘Er staat geen naam op’.

 

Je bent uitgenodigd om justitium door te brengen op Longcross Hall, Cumberland. Wagens vanaf S.T.A.G.S. vertrekken vrijdag om 17 uur.

 

Er zijn uitnodigingen die je gewoon niet moet accepteren. Greer MacDonald weet dat niet. Nog niet.

Greer MacDonald studeert aan St. Aidan the Great School (S.T.A.G.S.), een privéschool waar tradities zeer streng worden nageleefd. Greer is een buitenbeentje, totdat ze samen met twee andere scholieren wordt uitgenodigd voor een weekend weg met de middeleeuwers: de elite-club van de school. Het weekend belooft er een te worden waarin bloedsport centraal staat. Wat Greer niet weet is dat er uitnodigingen zijn die je beter niet kunt accepteren.

 

Afbeeldingsresultaat voor S.T.A.G.S

 

Inhoud:

Gelijk aan het begin van het boek weet je al dat er iets heel ergs is gebeurd en langzaam aan wordt er vertelt wat precies. De ontknoping vindt plaats tijdens het weekend waarvoor Greer is uitgenodigd. De periode van wanneer Greer voor het eerst op school komt tot ze wordt uitgenodigd had wat uitgebreider mogen worden beschreven. Uiteindelijk bleek dat deel belangrijker te zijn dan je dacht. De sfeer in het boek paste wel echt precies bij het verhaal. Het is hartstikke middeleeuws en je vergeet bijna dat ze gewoon in de 21e eeuw leven. Na de ontknoping is de spanning een beetje weg maar dan op de allerlaatste bladzijdes is er opeens weer een plottwist.

 

Personages:

De belangrijkste personages in dit boek zijn de middeleeuwers en de drie vrienden die zijn uitgenodigd voor het weekend. De personages zelf worden goed uitgewerkt alleen de relaties tussen hun niet zo. Zo wordt Greer opeens beste vriendinnen met een ander meisje zonder dat daar iets aan vooraf ging. Ook had ik verwacht dat Greers vader er meer in zou voorkomen. Greer heeft het de hele tijd over hem maar alleen aan het begin van het boek komt hij in beeld. De middeleeuwers daarentegen worden wel goed uitgewerkt. Ook deels natuurlijk omdat het verhaal zich afspeelt op hun landgoed.

 

Afbeeldingsresultaat voor S.T.A.G.S jagen schieten vissen

Cover:

De cover van dit boek vind ik erg mooi. Het is lekker simpel maar geeft wel een goed beeld van het boek weer. De cover heeft ook een beetje reliëf, dat zie je niet zo vaak maar vind ik wel een erg leuke toevoeging. 

 

-Debbie


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.