Review: Shatter Me

Gepubliceerd op 10 februari 2018 om 19:23

Toen ik net was begonnen met het lezen van YA boeken kwam al snel het boek Shatter Me van Tahereh Mafi omhoog. Over dit boek hoorde ik echt van alles en vooral hele goede dingen. Ik was al van plan om de serie te gaan lezen en toen Debbie mij het boek ook zeker aanraadde heb ik de boxset met de novelle’s maar gewoon gekocht en ik heb daar tot nu toe nog zeker geen spijt van gehad! Lees snel verder om te weten wat ik ervan vind.

 

Titel: Shatter Me

Auteur: Tahereh Mafi

Jaar: 2011

Aantal pagina’s: 338

Uitgever: Harper Collins USA

ISBN: 9780062741738

Cijfer: 9,5

 

Flaptekst:

'Je kunt me niet aanraken,' fluister ik. Ik lieg, maar dat zeg ik niet. Hij kan me aanraken, maar dat zal ik nooit vertellen. Raak me alsjeblieft aan, is wat ik wil zeggen. Er gebeuren dingen als mensen me aanraken. Vreemde dingen. Slechte dingen. Dode dingen.

Niemand weet waarom de aanraking van Juliette dodelijk is, maar Het Herstel heeft grootse plannen met haar. Ze willen haar gebruiken als wapen in hun strijd voor een alleenheerschappij. Maar Juliette heeft haar eigen plannen. Ze vindt voor het eerst in haar leven de kracht om terug te vechten, en om aan een toekomst te denken met de jongen van wie ze dacht dat ze hem voor altijd kwijt was. 

 

Toen ik dit las op de achterkant van het boek was ik meteen nieuwsgierig! Het klinkt ontzettends spannend maar ook juist weer heel mysterieus en dat vind ik een hele goede combi.

 

Inhoud:

Het begin was wel even wennen want het is in een dagboekvorm geschreven en waaraan je dat ziet is vooral dat er af en toe dingen zijn doorgestreept. Dit maakt het verhaal wel persoonlijker vind ik want zo lijkt het echt alsof je in het dagboek van Juliette leest.

Het gene dat ik echt geweldig in dit boek vind is de chemie tussen Adam en Juliette, echt geweldig! Het is zo goed geschreven en je leeft je helemaal in. Zo had ik dat ook bij Warner, soms raakte ik er zo gefrustreerd van als hij weer van alles deed. Ook zaten er in dit boek veel plottwist en dat maakte het verhaal nog 10 keer beter!

Ik heb het boek in het Engels gelezen en twijfel je of je dat ook zal doen? Ik raad het je dan zeker aan! Ik vond het niet moeilijk geschreven, je kan lekker doorlezen. Ook zijn de hoofdstukken vrij kort wat ik altijd erg fijn vind.

shatterme2.jpg

 

Personages:

Zoals ik al zei vind ik in dit boek de chemie tussen Juliette en Adam echt geweldig!

Ik vind Adam echt een superleuke jongen en ik snap helemaal wat Juliette zo leuk aan hem vindt. Juliette vind ik een ontzettende stoere meid. Ze heeft namelijk al heel veel dingen meegemaakt waarvan de meeste dingen niet leuk zijn maar ze gaat toch stug door en laat dat vaak ook niet merken. Ik vraag me ook echt af of ik dat allemaal wel had gekund als ik er helemaal alleen voor had gestaan zoals dat voor Juliette is.

Warner vind ik in dit boek echt superirritant en ik kan me ook echt niet in hem verplaatsen. Ik ben inmiddels in de eerste novelle begonnen die over Warner gaat, ik heb wel gehoord dat als je die hebt gelezen je hem meer snapt. Op het moment kan ik met dat echt nog niet voorstellen en ik vind de novelle tot nu toe behoorlijk saai.

Ik hoop eigenlijk dat er ook nog een novelle uitkomt van James, het broertje van Adam. Ik ben erg benieuwd naar wat hij in al die tijd, dat Adam er niet was, heeft meegemaakt.

 

Cover:

De covers zijn echt ontzettend mooi! Daarom heb ik ze alleen al gekocht ;). In maart komt het 4e deel van de serie uit en die past ook weer heel goed bij de andere delen en ik kan ook niet wachten tot de cover van de volgende delen bekend zijn!

shatterme.jpgRestoreme.jpg

 

Ik heb ergens ook een keer gelezen dat er misschien een tv-serie komt van Shatter Me, hoe zouden jullie dat vinden?

 - Sanne

 

 

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.