Review: The White Rose

Gepubliceerd op 25 januari 2018 om 12:24

The White Rose, deel 2 uit The Lone City serie van Amy Ewing. Ik vond The Jewel al geweldig en kon dus ook niet wachten om het vervolg te lezen! Wil jij weten wat ik ervan vond? Lees dan snel verder.

 

Titel: The White Rose

Auteur: Amy Ewing

Jaar: 2017

Aantal pagina’s: 251

Uitgever: Young & Awesome

ISBN: 9789025873752

Cijfer: 9

 

Flaptekst:

‘Ik kan stenen verbrijzelen en de wind veranderen in een tornado. Misschien kan ik ook wel de muren van de Jewel afbreken.’  

Violet is op de vlucht. Ze zoekt een veilige plek waar ze zich kan verbergen voor de Hertogin. Een plek waar ze ongezien de krachten kan ontwikkelen waarvoor de adel zo bang is. Violet ontdekt al snel dat haar speciale gaven haar tot meer in staat stellen dan ze ooit had durven dromen… Kan ze een einde maken aan de uitbuitingen en ongelijkheden in de Jewel?

Toen ik in december 2016 het eerste deel, The Jewel, ging lezen was ik meteen verkocht. Wat een geweldig verhaal! Toen ook nog eens bleek dat Amy Ewing naar Yalfest kwam twijfelde ik niet meer en kocht meteen mijn kaartje en het beste was nog dat Debbie een meet&greet had gewonnen en we Amy persoonlijk konden ontmoeten! Hoe cool is dat!

 Het einde van The Jewel was enigszins zenuwslopend en ik kon echt niet wachten om het volgende deel te gaan lezen maar dit duurde helaas nog even. Gelukkig kwam tussendoor wel de novelle over Raven uit die ook weer geweldig was.

tumblr_nk4vbvycjq1tsqfl3o1_5401.jpg

 

Inhoud:

The White Rose gaat precies verder waar The Jewel stopte, dit vond ik ontzetten fijn want het was toch alweer een jaar geleden dat ik The Jewel had gelezen. Het begin is meteen ontzettend spannend! Hierdoor kreeg ik hoge verwachtingen van de rest van het boek en die zijn, wat mij betreft, waar gemaakt.

Zoals ik al zei was het al een tijd geleden dat ik deel 1 had gelezen. Hierdoor wist ik af en toe niet meer wie iedereen was. Door de verwijzingen in het begin van het boek wist ik gelukkig al snel weer hoe alles zat. In dit deel zaten ook weer ontzettend veel plottwisten wat het boek nog beter maakte. Af en toe zat ik echt met open mond en verbazing te lezen! Zeker het einde was erg goed. Ik had het niet aanzien komen en dat maakte het nog beter. Nu kan ik al helemaal niet wachten op deel 3, The Black Key!

 

Personages:

In dit deel komen weer dezelfde personages naar boven maar ook weer een groot deel nieuwe personages. Wat mij vooral opviel in dit deel is de vriendschap die ontstaat tussen Raven en Garnet. Ik vond dat echt ontzettend leuk en toch ook best onverwachts.

Tussen Ash en Violet speelt nog steeds wat maar in dit deel speelt de liefde niet zo’n grote rol, de nadruk is echt gelegd op de krachten van Violet en het ontvluchten van The Jewel.

Lucien speelt een grote rol in dit deel, ik vind hem een interessant en toch ook een mysterieus personage. Ik zou het zelf eigenlijk wel leuk vinden als er over hem nog een novelle uit zou komen zodat we meer over hem te weten komen.

 

Cover:

De cover is zoals altijd prachtig! Het doet me ook altijd wel weer denken aan de Selectie serie van Kiera Cass, die covers zijn ook altijd heel mooi. Deel 3, The Black Key, gaat er ook weer mooi uitzien. Deze boeken zijn echt pareltjes in je boekenkast!

TheLoneCitySeries.jpg

 

Overall vond ik dit een ontzettend leuk en spannend boek. Ik kan niet wachten op deel 3! Heb jij The White Rose al gelezen?

 

- Sanne


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Paula | Mustmag.nl
een jaar geleden

Ja, ik zou ook wel wat meer over Lucien willen lezen. Ik vond dit boek verder wel leuk, alleen miste ik een ander perspectief. Zo jammer dat het alleen vanuit Violet wordt verteld..