Review: Iskari

Gepubliceerd op 31 januari 2018 om 17:22

Ik moet eerlijk toegeven dat ik dit boek toen het net uitkwam geen kans wilde geven. Ik heb niet zoveel met draken en zo. Maar toen ik hoorde dat Kristen Ciccarelli naar Utrecht zou komen besloot ik om het toch maar te gaan lezen. En wat ben ik blij dat ik dat gedaan heb! Benieuwd wat ik er van vond? lees snel verder!

 

Titel: Iskari: de laatste namsara

Auteur: Kristen Ciccarelli

Jaar: 2017

Aantal pagina’s: 356

Uitgever: Blossom Books

ISBN: 9789463491303

Cijfer: 8

 

Flaptekst:

In den beginne was de Oude eenzaam. Daarom maakte hij twee metgezellen voor zichzelf. De eerste noemde hij Namsara. De tweede metgezel noemde hij Iskari. Waar Namsara blijdschap en liefde bracht, bracht Iskari dood en verderf.
Asha is niet alleen de dochter van de koning van Firgaard, maar ook de Iskari; de meest gevreesde drakendoder van het land. Dit kan haar echter niet redden van wat haar thuis te wachten staat: een gedwongen huwelijk met de meedogenloze, vreselijke commandant van haar vaders leger.
Er is één uitweg: Asha kan haar vrijheid terugkopen in ruil voor de kop van Kozu, de gevaarlijkste draak van Firgaard -en ook de draak die verantwoordelijk was voor de totale verwoesting van haar stad.
Tijdens de jacht ontrafelt Asha een eeuwenoud geheim over het lot van de Iskari en de laatste Namsara. Met hulp van een stiekeme vriend - de slavenjongen Torwin, die toebehoort aan de familie van haar verloofde - moet Asha achter de waarheid zien te komen, ook al zet ze daarbij haar leven en dat van Torwin op het spel.

 

Inhoud:

Het plot van dit boek is echt ijzersterk. Aan het begin weet je al dat er iets niet klopt, maar wat precies is nog niet duidelijk. En als die plot twist dan eindelijk verschijnt, dan zit je met open mond verder te lezen. Er is geen moment waarop het saai wordt en het is helemaal niet langdradig.

Wat ik ook een leuk detail vond zijn de verhalen die tussen de hoofdstukken komen. De verhalen die Asha aan de draken vertelt. Ze vertellen de geschiedenis van Asha’s volk en familie en zo wordt het allemaal nog net interessanter. De wereld waarin Asha woont is gaaf opgebouwd. De kleding en de markt en nog veel meer zorgde ervoor dat ik echt het gevoel had dat ik in de woestijn verbleef samen met Asha.

 20180201_1640341.jpg

Personages:

De belangrijkste personages in dit boek zijn Asha en Torwin. Asha’s verhaal is duidelijk en goed uitgelegd. Asha is echt een bad ass woman die niet met zich laat sollen. De ontwikkeling die Asha doormaakt in het verhaal is heel mooi. Torwins verleden wordt niet zo uitgebreid beschreven. Dat had wat uitgebreider gemogen. Torwin zelf is een beetje een mysterieus karakter. De hele tijd had ik het idee dat hij niet helemaal te vertrouwen is.

 Verder heb je in het verhaal nog Safire en Dax. Safire is ook een heel bijzonder meisje. Het nichtje van Asha, die bij een slaaf is verwekt dus eigenlijk niet bij de familie hoort. Ze heeft een moeilijk verleden gehad maar gaat daardoor niet in de put zitten. Safire kwam niet helemaal tot haar recht in dit verhaal maar daar komt waarschijnlijk verandering in, in deel 2. Dax is de broer van Asha en een beetje een sullige jongen. Iedereen denkt dat hij dom is maar uiteindelijk komt hij heel anders uit de hoek. Dax had wat meer aandacht mogen krijgen.

 

Cover:

Toen ik zag dat dit boek een dust jacket heeft was ik daar eerst niet zo blij mee. Ik vind dust jackets onhandig en ze raken snel beschadigt. Maar toen zag ik de ontzettend gave poster aan de binnenkant en waren mijn twijfels weg. De cover geeft precies de sfeer weer van het boek. Ik ben heel benieuwd naar hoe deel 2 eruit gaat zien. overigens is de engelse cover heel anders. welke vind jij mooier?

 

-Debbie

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb