4 mrt. 2018

Ik wilde dit boek graag lezen voor yalfest dus toen ik afgelopen kerst deze van m’n broertje kreeg was ik super blij! Lees hier wat ik er van vond.

 

Titel: de nieuweling

Auteur: Taran Matharu

Jaar: 2017

Aantal pagina’s: 368

Uitgever: Best of YA

ISBN: 9000355982

Cijfer: 7

 

Flaptekst:

Als smids leerling Fletcher ontdekt dat hij demonen uit een andere wereld kan oproepen, reist hij samen met zijn demon Ignatius af naar de Vocans Academie. Daar worden leerlingsummoners getraind in het gebruik van hun magische gaven, om deze in te kunnen zetten in de oorlog tegen de vijandelijke orks. Onder de leerlingen bevinden zich de kinderen van machtige edelen, die meer ervaren zijn in het omgaan met hun demonen en zich ver boven Fletcher en de andere burgerleerlingen verheven voelen. Samen met zijn vrienden, de dwerg Othello en de elf Sylva, raakt Fletcher verzeild in een gevaarlijk machtsspel, dat een hoogtepunt bereikt als er aan het eind van het eerste jaar moet worden gestreden om een machtige positie in de Raad van de Koning. Het lot van een heel koninkrijk ligt in zijn handen.

 

Inhoud:

De world building in dit verhaal is goed gedaan. Hoewel het verhaal me aan een hoop andere boeken deed denken heeft Taran er een goeie eigen draai aan gegeven. Ook de verhaal lijn vond ik vrij standaard maar helemaal niet storend. Wat ik een leuk aspect vond waren de demonen. Zer waren erg belangrijk in het verhaal en het is leuk als er weer een nieuwe demon word geintroduceerd. Voor iemand zoals ik, die weinig fantasy leest, is dit een erg fijn boek. Ik zou dit boek dan aanraden aan iedereen die meer fantasy wil gaan lezen. Dit is een goed opstapje naar het ‘echte’ werk.

 

foto van Young Adult boeken.

Personages:

De personages in dit boek zijn vrij zwart-wit. Ze horen of bij de goede of bij de slechte. Hoewel ik dat niet gelijk slecht vind had er wel wat meer diepgang in gemogen. Fletcher is in dit boek 15 jaar. En soms deed of zei hij dingen die ik niet helemaal bij hem vond passen. Misschien door alles wat hij heeft meegemaakt maar het voelde niet helemaal goed. Dit had ik ook een beetje bij zijn vrienden, Sylva en Othello.

 Afbeeldingsresultaat voor de nieuweling

Cover:

De cover vind ik heel goed bij het verhaal passen. Het geeft een duidelijk beeld van Fletcher maar er is nog genoeg ruimte om je eigen fantasie te laten lopen. Toen ik dit boek aan het uitpakken was zei mijn broertje dat hij expres dit boek had gekozen omdat hij deze de mooiste cover vond hebben.  

 

-Debbie

Lees meer »
23 feb. 2018

Escape rooms zijn op dit moment erg populair. Ik zelf heb het een keer gedaan en nadat ik dit boek heb gelezen weet ik niet of ik dit weer snel zal gaan doen. Door dit boek zit je op het puntje van je stoel en word je helemaal mee genomen in de escape room! Durf jij hierna nog naar een Ecape Room te gaan na dit boek?

 

Titel: Escape room

Auteur: Maren Stoffels

Jaar: 2017

Aantal pagina’s: 240

Uitgever: Leopold

ISBN: 9789025873974

Cijfer: 8

 

 

Flaptekst:

Meer dan tien maanden heb ik op dit moment gewacht.

En nu staat Het voor me, in levenden lijve.

Ik schud Het de hand.

En Het heeft geen idee wie ik ben.

Ik moet me inhouden om niet te veel naar Het te kijken.

Het is gewoon een speler, net als die andere drie.


Vier vrienden geven zich op voor een Escape Room. In dit spel moeten ze binnen zestig minuten zien te ontsnappen uit een kamer. Maar wat gebeurt er als de persoon die hen opsluit helemaal niet van plan is hen te laten gaan?
Een van de jongeren is het doelwit. Maar wie? 

Toen ik dit las, werd ik meteen nieuwsgierig! Het klinkt super spannend en mysterieus en ik kan je vertellen: dat was het boek ook zeker. Bijna het hele boek lang vraag je je af wie er nou toch echt betrokken is in dit hele verhaal. Wat wel jammer was, is dat je al snel wist wie er nou de dader was. Uiteindelijk was het meer de vraag op wie het allemaal gericht werd. Doordat je al snel wist wie de dader was, werd het wel wat minder spannend en voorspelbaarder maar voor de rest was het echt een super goed boek!

 

Inhoud:

Zoals de titel al zegt gaat het verhaal over een escape room. Vier vrienden besluiten om mee te gaan doen aan een escape room. Wat een leuk uitje lijkt te zijn eindigt in een drama…

Het concept vond ik heel goed verzonnen en ook origineel, ik heb zelf nog geen boek gelezen dat hierover ging. Het boek was niet heel dik, wat ik altijd wel fijn vind :). Daardoor heb ik hem ook in een weekend uitgelezen. Het is echt zo’n boek wat je niet neer kan leggen en in één ruk uit wil lezen! 

Het slot was op zich best goed bedacht maar het was wel enigszins voorspelbaar. Dit vond ik wel jammer, het is net wat leuker als je er pas rond het laatste hoofdstuk achter komt. Maar al met al was het echt een super spannend en leuk boek!

Escaperoom.png 

 

Personages:

Het verhaal wordt verteld door vijf personen, waarvan één de dader is. Van de dader lees je af en toe een kort stukje, dat maakt het echt spannend! De rest van het verhaal wordt verteld door de vier vrienden.

Het boek speelt zich bijna helemaal af in de escape room, dit vond ik zelf erg leuk. Het enige minpunt was dat de personen de puzzels erg snel oplossen. Dit was wel enigszins onrealistisch want in het echt moet je er denk ik wel een stuk langer over na denken.

In het boek wordt gebruik gemaakt van verschillende lettertypes voor de verschillende personages. Dit vond ik niet heel erg maar juist wel handig.

 

Cover:

Toen ik de cover voor het eerst zag, had ik niet eens door dat je in de lamp een persoon kan zien. Dat ziet er echt super gaaf uit. De cover geeft echt het mysterieuze van het boek weer.

Escaperoom2.jpg

 

Al met al vond ik dit een leuk en spannend boek. Nu ik dit boek heb gelezen weet ik niet of ik zomaar weer naar een escape room zal gaan! 

Zijn jullie al weleens naar een escape room geweest?

- Sanne 

 

(foto: http://www.marenstoffels.nl/?p=3181 ) 

Lees meer »
18 feb. 2018

Hou jij van mysterieuze boeken waar je de hele tijd in spanning zit te wachten op de ontknoping? Dan is S.T.A.G.S. zeker iets voor jou! Lees snel verder wat ik ervan vond.

 

Titel: S.T.A.G.S.

Auteur: M.A. Bennet

Jaar: 2017

Aantal pagina’s:

Uitgever: Meis & Maas

ISBN: 9030503475

Cijfer: 8

 

Flaptekst:

Ik draaide de kaart weer om. ‘maar wie moet ik antwoorden?’ vroeg ik. ‘Er staat geen naam op’.

 

Je bent uitgenodigd om justitium door te brengen op Longcross Hall, Cumberland. Wagens vanaf S.T.A.G.S. vertrekken vrijdag om 17 uur.

 

Er zijn uitnodigingen die je gewoon niet moet accepteren. Greer MacDonald weet dat niet. Nog niet.

Greer MacDonald studeert aan St. Aidan the Great School (S.T.A.G.S.), een privéschool waar tradities zeer streng worden nageleefd. Greer is een buitenbeentje, totdat ze samen met twee andere scholieren wordt uitgenodigd voor een weekend weg met de middeleeuwers: de elite-club van de school. Het weekend belooft er een te worden waarin bloedsport centraal staat. Wat Greer niet weet is dat er uitnodigingen zijn die je beter niet kunt accepteren.

 

Afbeeldingsresultaat voor S.T.A.G.S

 

Inhoud:

Gelijk aan het begin van het boek weet je al dat er iets heel ergs is gebeurd en langzaam aan wordt er vertelt wat precies. De ontknoping vindt plaats tijdens het weekend waarvoor Greer is uitgenodigd. De periode van wanneer Greer voor het eerst op school komt tot ze wordt uitgenodigd had wat uitgebreider mogen worden beschreven. Uiteindelijk bleek dat deel belangrijker te zijn dan je dacht. De sfeer in het boek paste wel echt precies bij het verhaal. Het is hartstikke middeleeuws en je vergeet bijna dat ze gewoon in de 21e eeuw leven. Na de ontknoping is de spanning een beetje weg maar dan op de allerlaatste bladzijdes is er opeens weer een plottwist.

 

Personages:

De belangrijkste personages in dit boek zijn de middeleeuwers en de drie vrienden die zijn uitgenodigd voor het weekend. De personages zelf worden goed uitgewerkt alleen de relaties tussen hun niet zo. Zo wordt Greer opeens beste vriendinnen met een ander meisje zonder dat daar iets aan vooraf ging. Ook had ik verwacht dat Greers vader er meer in zou voorkomen. Greer heeft het de hele tijd over hem maar alleen aan het begin van het boek komt hij in beeld. De middeleeuwers daarentegen worden wel goed uitgewerkt. Ook deels natuurlijk omdat het verhaal zich afspeelt op hun landgoed.

 

Afbeeldingsresultaat voor S.T.A.G.S jagen schieten vissen

Cover:

De cover van dit boek vind ik erg mooi. Het is lekker simpel maar geeft wel een goed beeld van het boek weer. De cover heeft ook een beetje reliëf, dat zie je niet zo vaak maar vind ik wel een erg leuke toevoeging. 

 

-Debbie

Lees meer »
10 feb. 2018

Toen ik net was begonnen met het lezen van YA boeken kwam al snel het boek Shatter Me van Tahereh Mafi omhoog. Over dit boek hoorde ik echt van alles en vooral hele goede dingen. Ik was al van plan om de serie te gaan lezen en toen Debbie mij het boek ook zeker aanraadde heb ik de boxset met de novelle’s maar gewoon gekocht en ik heb daar tot nu toe nog zeker geen spijt van gehad! Lees snel verder om te weten wat ik ervan vind.

 

Titel: Shatter Me

Auteur: Tahereh Mafi

Jaar: 2011

Aantal pagina’s: 338

Uitgever: Harper Collins USA

ISBN: 9780062741738

Cijfer: 9,5

 

Flaptekst:

'Je kunt me niet aanraken,' fluister ik. Ik lieg, maar dat zeg ik niet. Hij kan me aanraken, maar dat zal ik nooit vertellen. Raak me alsjeblieft aan, is wat ik wil zeggen. Er gebeuren dingen als mensen me aanraken. Vreemde dingen. Slechte dingen. Dode dingen.

Niemand weet waarom de aanraking van Juliette dodelijk is, maar Het Herstel heeft grootse plannen met haar. Ze willen haar gebruiken als wapen in hun strijd voor een alleenheerschappij. Maar Juliette heeft haar eigen plannen. Ze vindt voor het eerst in haar leven de kracht om terug te vechten, en om aan een toekomst te denken met de jongen van wie ze dacht dat ze hem voor altijd kwijt was. 

 

Toen ik dit las op de achterkant van het boek was ik meteen nieuwsgierig! Het klinkt ontzettends spannend maar ook juist weer heel mysterieus en dat vind ik een hele goede combi.

 

Inhoud:

Het begin was wel even wennen want het is in een dagboekvorm geschreven en waaraan je dat ziet is vooral dat er af en toe dingen zijn doorgestreept. Dit maakt het verhaal wel persoonlijker vind ik want zo lijkt het echt alsof je in het dagboek van Juliette leest.

Het gene dat ik echt geweldig in dit boek vind is de chemie tussen Adam en Juliette, echt geweldig! Het is zo goed geschreven en je leeft je helemaal in. Zo had ik dat ook bij Warner, soms raakte ik er zo gefrustreerd van als hij weer van alles deed. Ook zaten er in dit boek veel plottwist en dat maakte het verhaal nog 10 keer beter!

Ik heb het boek in het Engels gelezen en twijfel je of je dat ook zal doen? Ik raad het je dan zeker aan! Ik vond het niet moeilijk geschreven, je kan lekker doorlezen. Ook zijn de hoofdstukken vrij kort wat ik altijd erg fijn vind.

shatterme2.jpg

 

Personages:

Zoals ik al zei vind ik in dit boek de chemie tussen Juliette en Adam echt geweldig!

Ik vind Adam echt een superleuke jongen en ik snap helemaal wat Juliette zo leuk aan hem vindt. Juliette vind ik een ontzettende stoere meid. Ze heeft namelijk al heel veel dingen meegemaakt waarvan de meeste dingen niet leuk zijn maar ze gaat toch stug door en laat dat vaak ook niet merken. Ik vraag me ook echt af of ik dat allemaal wel had gekund als ik er helemaal alleen voor had gestaan zoals dat voor Juliette is.

Warner vind ik in dit boek echt superirritant en ik kan me ook echt niet in hem verplaatsen. Ik ben inmiddels in de eerste novelle begonnen die over Warner gaat, ik heb wel gehoord dat als je die hebt gelezen je hem meer snapt. Op het moment kan ik met dat echt nog niet voorstellen en ik vind de novelle tot nu toe behoorlijk saai.

Ik hoop eigenlijk dat er ook nog een novelle uitkomt van James, het broertje van Adam. Ik ben erg benieuwd naar wat hij in al die tijd, dat Adam er niet was, heeft meegemaakt.

 

Cover:

De covers zijn echt ontzettend mooi! Daarom heb ik ze alleen al gekocht ;). In maart komt het 4e deel van de serie uit en die past ook weer heel goed bij de andere delen en ik kan ook niet wachten tot de cover van de volgende delen bekend zijn!

shatterme.jpgRestoreme.jpg

 

Ik heb ergens ook een keer gelezen dat er misschien een tv-serie komt van Shatter Me, hoe zouden jullie dat vinden?

 - Sanne

 

 

 

Lees meer »
31 jan. 2018

Review: Iskari

Review: Iskari

31 jan. 2018 17:22

Ik moet eerlijk toegeven dat ik dit boek toen het net uitkwam geen kans wilde geven. Ik heb niet zoveel met draken en zo. Maar toen ik hoorde dat Kristen Ciccarelli naar Utrecht zou komen besloot ik om het toch maar te gaan lezen. En wat ben ik blij dat ik dat gedaan heb! Benieuwd wat ik er van vond? lees snel verder!

 

Titel: Iskari: de laatste namsara

Auteur: Kristen Ciccarelli

Jaar: 2017

Aantal pagina’s: 356

Uitgever: Blossom Books

ISBN: 9789463491303

Cijfer: 8

 

Flaptekst:

In den beginne was de Oude eenzaam. Daarom maakte hij twee metgezellen voor zichzelf. De eerste noemde hij Namsara. De tweede metgezel noemde hij Iskari. Waar Namsara blijdschap en liefde bracht, bracht Iskari dood en verderf.
Asha is niet alleen de dochter van de koning van Firgaard, maar ook de Iskari; de meest gevreesde drakendoder van het land. Dit kan haar echter niet redden van wat haar thuis te wachten staat: een gedwongen huwelijk met de meedogenloze, vreselijke commandant van haar vaders leger.
Er is één uitweg: Asha kan haar vrijheid terugkopen in ruil voor de kop van Kozu, de gevaarlijkste draak van Firgaard -en ook de draak die verantwoordelijk was voor de totale verwoesting van haar stad.
Tijdens de jacht ontrafelt Asha een eeuwenoud geheim over het lot van de Iskari en de laatste Namsara. Met hulp van een stiekeme vriend - de slavenjongen Torwin, die toebehoort aan de familie van haar verloofde - moet Asha achter de waarheid zien te komen, ook al zet ze daarbij haar leven en dat van Torwin op het spel.

 

Inhoud:

Het plot van dit boek is echt ijzersterk. Aan het begin weet je al dat er iets niet klopt, maar wat precies is nog niet duidelijk. En als die plot twist dan eindelijk verschijnt, dan zit je met open mond verder te lezen. Er is geen moment waarop het saai wordt en het is helemaal niet langdradig.

Wat ik ook een leuk detail vond zijn de verhalen die tussen de hoofdstukken komen. De verhalen die Asha aan de draken vertelt. Ze vertellen de geschiedenis van Asha’s volk en familie en zo wordt het allemaal nog net interessanter. De wereld waarin Asha woont is gaaf opgebouwd. De kleding en de markt en nog veel meer zorgde ervoor dat ik echt het gevoel had dat ik in de woestijn verbleef samen met Asha.

 20180201_1640341.jpg

Personages:

De belangrijkste personages in dit boek zijn Asha en Torwin. Asha’s verhaal is duidelijk en goed uitgelegd. Asha is echt een bad ass woman die niet met zich laat sollen. De ontwikkeling die Asha doormaakt in het verhaal is heel mooi. Torwins verleden wordt niet zo uitgebreid beschreven. Dat had wat uitgebreider gemogen. Torwin zelf is een beetje een mysterieus karakter. De hele tijd had ik het idee dat hij niet helemaal te vertrouwen is.

 Verder heb je in het verhaal nog Safire en Dax. Safire is ook een heel bijzonder meisje. Het nichtje van Asha, die bij een slaaf is verwekt dus eigenlijk niet bij de familie hoort. Ze heeft een moeilijk verleden gehad maar gaat daardoor niet in de put zitten. Safire kwam niet helemaal tot haar recht in dit verhaal maar daar komt waarschijnlijk verandering in, in deel 2. Dax is de broer van Asha en een beetje een sullige jongen. Iedereen denkt dat hij dom is maar uiteindelijk komt hij heel anders uit de hoek. Dax had wat meer aandacht mogen krijgen.

 

Cover:

Toen ik zag dat dit boek een dust jacket heeft was ik daar eerst niet zo blij mee. Ik vind dust jackets onhandig en ze raken snel beschadigt. Maar toen zag ik de ontzettend gave poster aan de binnenkant en waren mijn twijfels weg. De cover geeft precies de sfeer weer van het boek. Ik ben heel benieuwd naar hoe deel 2 eruit gaat zien. overigens is de engelse cover heel anders. welke vind jij mooier?

 

-Debbie

Lees meer »
25 jan. 2018

The White Rose, deel 2 uit The Lone City serie van Amy Ewing. Ik vond The Jewel al geweldig en kon dus ook niet wachten om het vervolg te lezen! Wil jij weten wat ik ervan vond? Lees dan snel verder.

 

Titel: The White Rose

Auteur: Amy Ewing

Jaar: 2017

Aantal pagina’s: 251

Uitgever: Young & Awesome

ISBN: 9789025873752

Cijfer: 9

 

Flaptekst:

‘Ik kan stenen verbrijzelen en de wind veranderen in een tornado. Misschien kan ik ook wel de muren van de Jewel afbreken.’  

Violet is op de vlucht. Ze zoekt een veilige plek waar ze zich kan verbergen voor de Hertogin. Een plek waar ze ongezien de krachten kan ontwikkelen waarvoor de adel zo bang is. Violet ontdekt al snel dat haar speciale gaven haar tot meer in staat stellen dan ze ooit had durven dromen… Kan ze een einde maken aan de uitbuitingen en ongelijkheden in de Jewel?

Toen ik in december 2016 het eerste deel, The Jewel, ging lezen was ik meteen verkocht. Wat een geweldig verhaal! Toen ook nog eens bleek dat Amy Ewing naar Yalfest kwam twijfelde ik niet meer en kocht meteen mijn kaartje en het beste was nog dat Debbie een meet&greet had gewonnen en we Amy persoonlijk konden ontmoeten! Hoe cool is dat!

 Het einde van The Jewel was enigszins zenuwslopend en ik kon echt niet wachten om het volgende deel te gaan lezen maar dit duurde helaas nog even. Gelukkig kwam tussendoor wel de novelle over Raven uit die ook weer geweldig was.

tumblr_nk4vbvycjq1tsqfl3o1_5401.jpg

 

Inhoud:

The White Rose gaat precies verder waar The Jewel stopte, dit vond ik ontzetten fijn want het was toch alweer een jaar geleden dat ik The Jewel had gelezen. Het begin is meteen ontzettend spannend! Hierdoor kreeg ik hoge verwachtingen van de rest van het boek en die zijn, wat mij betreft, waar gemaakt.

Zoals ik al zei was het al een tijd geleden dat ik deel 1 had gelezen. Hierdoor wist ik af en toe niet meer wie iedereen was. Door de verwijzingen in het begin van het boek wist ik gelukkig al snel weer hoe alles zat. In dit deel zaten ook weer ontzettend veel plottwisten wat het boek nog beter maakte. Af en toe zat ik echt met open mond en verbazing te lezen! Zeker het einde was erg goed. Ik had het niet aanzien komen en dat maakte het nog beter. Nu kan ik al helemaal niet wachten op deel 3, The Black Key!

 

Personages:

In dit deel komen weer dezelfde personages naar boven maar ook weer een groot deel nieuwe personages. Wat mij vooral opviel in dit deel is de vriendschap die ontstaat tussen Raven en Garnet. Ik vond dat echt ontzettend leuk en toch ook best onverwachts.

Tussen Ash en Violet speelt nog steeds wat maar in dit deel speelt de liefde niet zo’n grote rol, de nadruk is echt gelegd op de krachten van Violet en het ontvluchten van The Jewel.

Lucien speelt een grote rol in dit deel, ik vind hem een interessant en toch ook een mysterieus personage. Ik zou het zelf eigenlijk wel leuk vinden als er over hem nog een novelle uit zou komen zodat we meer over hem te weten komen.

 

Cover:

De cover is zoals altijd prachtig! Het doet me ook altijd wel weer denken aan de Selectie serie van Kiera Cass, die covers zijn ook altijd heel mooi. Deel 3, The Black Key, gaat er ook weer mooi uitzien. Deze boeken zijn echt pareltjes in je boekenkast!

TheLoneCitySeries.jpg

 

Overall vond ik dit een ontzettend leuk en spannend boek. Ik kan niet wachten op deel 3! Heb jij The White Rose al gelezen?

 

- Sanne

Lees meer »
21 jan. 2018

De eerste review staat online! Een review van niet zomaar een boek, namelijk: Alter Ego van de schrijfster Marissa Meyer (bekend van o.a The Lunar Chronicles), de bekendste YA-schrijfster van dit moment. Ben jij een fan van Marissa Meyer en ben je benieuwd naar wat ik vind van haar nieuwe boek? Lees dan snel verder!

 

Titel: Alter ego

Auteur: Marissa Meyer

Jaar: 2017

Aantal pagina’s: 400

Uitgever: Blossom Books

ISBN: 9463491155

Cijfer: 9,5   

                             

Alterego10.jpg

 

Flaptekst:

Zij wil wraak. Hij wil gerechtigheid.

De Rebellen zijn een groep jongeren met buitengewone vermogens en talenten, die is ontstaan uit een de ruïnes van een verpulverde samenleving. Zij waren degene die vrede stichtten, de chaos in orde veranderden en de maatschappij weer herstelden. Ze zijn dan ook een symbool van hoop en moed geworden - behalve voor de slechteriken die ooit door hen verslagen en verbannen zijn...

Nova heeft een reden om de Rebellen te haten, en wil maar één ding: wraak. Terwijl ze dichter bij haar doel komt, ontmoet ze Adrian, een Rebellen-jongen die gelooft in gerechtigheid, en in Nova. Maar Nova is loyaal aan iemand die aan allebei een einde zou kunnen maken. 

Na een mislukte aanslag besluit Nova te infiltreren bij de rebellen. Ze probeert zoveel mogelijk informatie te verzamelen voor haar mede anarchisten. Maar niet iedereen lijkt dezelfde bedoelingen te hebben met haar informatie. Bij de rebellen ontmoet Nova Adrian. Adrian is de zoon van de leider van de rebellen. Adrian heeft ook een geheim dat niemand mag weten. Terwijl Adrian op zoek gaat naar antwoorden twijfelt Nova over waar ze nou echt hoort.  

Omdat ik the lunar chronicles, ook van Marissa Meyer, super vond had ik hoge verwachtingen van dit boek. En die verwachtingen zijn zeker waar geworden. Dit boek vond ik zelfs nog leuker dan the lunar chronicles! Marissa Meyer is officieel mijn favoriete schrijver na dit boek.

 Alteregofoto1-1.png

 

Inhoud:

Het verhaal is goed opgebouwd en de wereld zit goed in elkaar. Het verhaal wordt van twee kanten verteld. Vanuit het perspectief van Nova, een anarchist, en het perspectief van Adrian, een rebel. Op deze manier kan je zelf bepalen aan welke kant jij staat. Het hele verhaal draait helemaal om de superhelden. Ze hebben de gaafste krachten en doen er de beste dingen mee. Voordat de rebellen de leiding op zich namen was het ‘het anarchistisch tijdperk’. Die periode had wat meer aandacht mogen krijgen maar het is wel in grote lijnen duidelijk wat er is gebeurd. Omdat het verhaal van twee kanten wordt vertelt is het nooit saai. Nova en Adrian hebben allebei hele andere levens dus je leest twee heel verschillende verhalen. Het hele verhaal speelt zich af in Gatlon city. Hoe het er in de rest van de wereld aan toe gaat komt eigenlijk niet aan bod. Wat ik echt super goed vond aan dit boek is dat er geen goed of slecht is. Aan het begin zou je dat wel denken natuurlijk maar hoe meer je van elke kant weet hoe meer je gaat twijfelen wie nou de echte schurken zijn.

 

Personages:

De belangrijkste personages zijn Adrian en Nova. Adrian is onzeker over zichzelf en zijn leven als rebel omdat hij zonder toelating bij de rebellen mocht vanwege zijn ouders. Alle andere rebellen moesten wel worden toegelaten. Adrian wil zich bewijzen door zich voor te doen als iemand anders. Adrian is uniek personage die veel meemaakt in dit verhaal. Het hele verhaal blijft hij eigenlijk hetzelfde, hij maakt geen grote veranderingen door, hoewel hij wel stoerder wordt. Nova is heel zeker van zichzelf. Ze weet wat ze wel en niet kan en waar haar loyaliteit ligt. Nova lijkt een echte schurk maar ze kan ook heel lief zijn. Nova is een beetje het buitenbeetje wat ik wel leuk vond om te lezen. Nova is in het verhaal vooral bezig de plek waar ze echt hoort te ontdekken. Verder zijn er nog een hoop andere personages. Je hebt het groepje van Adrian en het groepje van Nova. Allebei de groepjes missen een persoon waar door je niet helemaal mee krijgt hoe de sfeer in hun groepjes is.

Alteregofoto2-1.jpg

 

Cover:

De cover geeft een heel futuristisch beeld weer die goed bij het boek past. Het kleuren schema is heel mooi. Ook de twee personen op de voorkant geven een mysterieus effect.

Ik vond dit een ontzettend leuk boek en heb er erg van genoten. Vandaar dat ik het boek een 9,5 heb gegeven, wat het zeker waard is! Heb jij het boek al gelezen?

 

- Debbie 

Lees meer »